Головна
Володимир Демчишин

Екс-міністр енергетики та вугільної промисловості України

Віталій Кличко

Мер Києва

Станіслав Братченко

Генеральний директор Української Асоціації скрапленого газу

Самуель Маубанк

Генеральний директор Європейської Асоціації скрапленого газу

Я радий вітати своїх українських та європейських колег в індустрії скрапленого газу.

Ніколи ще LPG не був так тісно пов’язаний з потребами українських громадян.

Для того, щоб вирішити різноманітні потреби України, які пов’язані з забезпеченням стійкості, безпеки та конкурентноздатності енергоносіїв, доведеться, в майбутньому, покластися на широкий спектр енергетичних рішень та раціонально використовувати ресурси за рахунок кожної доступної енергії, де вона максимально ефективна.

Сектор LPG – активно розвивається, є безпечним, універсальним та доступним ресурсом, який може і має бути використаним, аби допомогти Україні задовольнити її енергетичні потреби.

LPG використовується в самому широкому діапазоні: Автогаз, газ для комунально-побутових цілей, промисловості та в сільському господарстві. LPG Автогаз, вже на сьогодні є головним альтернативним паливом в Україні, і готовий надалі збільшувати свою долю в балансі нафтопродуктів. Форум “Congress ULPGA“ – це шлях у майбутнє для всіх сегментів сектору LPG в Україні.

Сьогодні, національна індустрія LPG, як ніколи, має працювати разом з директивними органами та громадянами, для максимального забезпечення використання неймовірного потенціалу LPG для сприяння досягнення соціальних, економічних та екологічних цілей.

Скраплений газ LPG виконує особливу роль: при мінімальних інвестиціях отримують вигідний результат. Хотілось би, перш за все, розглядати скраплений газ LPG як ресурс, який замінює природний. LPG Автогаз, в короткостроковій перспективі, має задовільняти 20% транспортно-енергетичних потреб України. Це надасть позитивні та значні соціально-економічні вигоди для українського суспільства.

“Congress ULPGA“- має бути гучним закликом до негайних дій всіх відповідних зацікавлених сторін, які бажають забезпечити більш стійке конкурентне майбутнє для України та її громадян. Київ - прекрасне місто з багатою історією, унікальною атмосферою та міжнародними бізнес перспективами. Не існує кращого місця для сектора LPG щоб зібратися разом для спільного заходу.


Бажаю успіхів!


Володимир Демчишин
Екс-міністр енергетики та вугільної промисловості України

Вітаю учасників конгресу LPG.

Київська столиця стоїть на шляху великих енергетичних реформ в частині використання альтернативних видів енергії.

Скраплений LPG Автогаз, який застосовується в якості автомобільного палива, гратиме для киян з кожним роком все більш важливу роль в структурі паливного балансу.

Київ - Європейська столиця. LPG сьогодні широко застосовують в Європі як альтернативний вид палива, бо він має низку переваг. Специфічні характеристики, як у якості палива, роблять LPG ідеальним для сучасної міської інфраструктури. Для Києва LPG екологічно чисте і економічне паливо, Автогаз забезпечує споживачам не тільки економію бюджету майже в 3 рази, а й зводить до мінімуму вплив шкідливих викидів транспорту на здоров'я киян і навколишнє природне середовище міста.

Кожен п'ятий автомобіль міста використовує LPG. Інфраструктура газозаправних станцій Києва повинна відповідати європейським стандартам. Ми сподіваємося на підтримку і співпрацю прогресивних учасників ринку газу. І рішуче продовжимо боротися з тими, хто працює незаконно і ставить під загрозу безпеку киян. Нелегальних газових заправок у столиці не буде.

Наступним етапом місто потребує комплексної програми «Київ-зелене місто», де муніципальний транспорт і міське таксі використовуватимуть альтернативні види палива. За європейським досвідом це 90% комунальної інфраструктури.

Ефективним може бути використання LPG і в комунально-побутовому секторі Києва. Польська столиця Варшава, наприклад, споживає цей енергоносій для комунальних потреб приготування їжі та опалення (балони, газгольдери) у п'ять разів більше ніж в Києві.

Сьогодні київський ринок залишається фрагментованим і характеризується високим ступенем не використаного потенціалу. LPG може виступати одним з ключових елементів енергетичного портфеля міста, забезпечуючи значні екологічні та соціально-економічні переваги. Перетворення цього потенціалу в реальність можна досягти тільки шляхом безпосереднього та узгодженої участі з боку учасників ринку LPG і міської влади Києва. Цей процес можна швидко запустити, оскільки він не вимагатиме значних інвестицій в інфраструктуру чи науково-дослідні роботи.


З повагою, 

Віталій Кличко

Мер Києва.

Шановні колеги! 

Велика честь для мене, як Генерального директора УАСГ, вітати Вас в Києві на 19-тій Генеральній Асамблеї Української Асоціації скрапленого газу в рамках форуму “Congress ULPGA”. Висловлюю свою повагу та запрошую всіх хто співпрацює з сектором LPG, а також споживачів нашого продукту, прийняти участь у форумі.

У 2015 році УАСГ започаткувала щорічні зустрічі на майданчику Національного Конгресу українського ринку скрапленого газу. Перший “Congress ULPGA 2015” успішно пройшов в жовтні 2015 року в готельному комплексі “Ramada Encore Kiev”. Та став наймасштабнішим галузевим заходом в Україні та одним з найбільших в СНД та Східній Європі.

19–та Генеральна асамблея УАСГ захід який планує зібрати на зустріч представників Європейської LPG Асоціації AEGPL, Асоціації LPG Польщі POGP, Депутатів Верховної Ради України, керівників міністерств та відомств України, а також учасників ринку скрапленого газу країн ЄС та СНД. Другий день Асамблеї буде не менш насиченим, учасники матимуть можливість бути присутніми на відкритті Газонаповнювального комплексу «Київський» смт. Бородянка Компанії «Надежда», де буде представлено бізнес-презентацію можливостей об'єкту. Безумовно Асамблея розширить коло наших друзів і об’єднає їх навколо LPG. Є всі передумови вважати, що в цьому році форум буде ще більш цікавим.

2016 рік обіцяє продемонструвати рекордні об’єми продажів. В об’єктиві форуму: Урядова політика, Державне регулювання, обговорення актуальних тем розвитку ринку LPG. Нові підходи до комунально-побутового сектору, і до ринку Автогазу. Реформування нормативної бази, спрощення проектування та забудови об’єктів газового господарства. Окрема частина заходу буде присвячена системі забезпечення українського ринку скрапленим газом, а саме внутрішнього українського виробництва LPG. Будуть обговорюватися питання дохідності роздрібних продажів Автогазу, податкового навантаження на бізнес та забезпечення українського ринку скрапленим газом по імпорту.

Гала-вечеря - гарна можливість обмінятися інформацією і думками стосовно актуальних проблемних питань.

Маю надію що зустріч пройде традиційно в теплій дружній атмосфері, та принесе користь для вашого бізнесу та українського ринку скрапленого газу в цілому!


Генеральний директор Української Асоціації скрапленого газу

Станіслав Батраченко

Європейська Асоціація скрапленого газу AEGPL рада бути партнером Української Асоціації скрапленого газу ULPGA і співпрацювати в організації Конгресу ULPGA 2016.

AEGPL, Європейська Асоціація скрапленого газу, є єдиним представником галузі LPG на європейському рівні, що представляє національні асоціації галузі LPG, а також дистриб'юторів і виробників обладнання з різних кінців Європи. Ми працюємо освітлюючи переваги LPG для ключових гравців європейського ринку, які приймають рішення, а також у наданні нашим членам точної і своєчасної аналітичної інформації про нормативні та політичні подій, що відбуваються в Європі, які можуть вплинути на галузь LPG. Ми також пишаємося тим, що відіграємо провідну роль в обміні передовим досвідом в європейській галузі LPG.

Наші постійні дослідження показують, що український ринок був дуже прихильним до LPG і українські споживачі скористалися численними перевагами LPG. Ринок Автогазу, зокрема, демонструє значне зростання протягом останніх кількох років, згідно статистичним даним, що показують збільшення попиту на продукт. Ця тенденція залишається незмінною протягом останніх років, що показує сектор, який є динамічним і життєздатним.

Конгрес ULPGA зарекомендував себе, як досконала подія для галузі LPG, і в цьому році ця традиція успіху буде, точно, продовжена. Ми розраховуємо на цікаві обговорення, які будуть проходити в Україні, і немає ніяких сумнівів це буде, в черговий раз, надзвичайно успішний захід.

Самуель Маубанк

Генеральний директор Європейської Асоціації скрапленого газу AEGPL