+38 (099) 617-62-04
congressulpga@i.ua
+38 (096) 329-22-83
uasg@i.ua
Укр

Проєкт Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо збалансованості ставок акцизного податку на пальне" №4098

Група депутатів ВР зареєструвала Проєкт Закону, метою якого є на законодавчому рівні збільшити розмір податкового навантаження саме на пропан-бутан
Група депутатів ВР: Мовчан Олексій Васильович, Наталуха Дмитро Андрійович, Кицак Богдан Вікторович, Лічман Ганна Василівна, Мотовиловець Андрій Вікторович, Боблях Андрій Ростиславович, Северин Сергій Сергійович, Бородін Владислав Валерійович, Ковальов Артем Володимирович, Савченко Ольга Станіславівна, Чорний Дмитро Сергійович, Березін Максим Юрійович, Дубінський Олександр Анатолійович, Бужанський Максим Аркадійович, Нестеренко Кирил Олександрович, Демченко Сергій Олексійович, Герман Денис Вадимович зареєструвала Проєкт Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо збалансованості ставок акцизного податку на пальне" №4098 від 15.09.2020.
 
Мета Закону України - на законодавчому рівні збільшити розмір податкового навантаження, а саме на пропан-бутан, майже в три рази - тим самим збільшити для споживачів роздрібні ціни на 4-5 грн.
 
Таке збільшення розміру акцизного податку на пропан-бутан приведе не тільки до стрімкого зростання роздрібних цін на автогаз, але такі зміни українцям обійдуться до 10 млрд. грн. додаткових витрат в рік.
 
В УАСГ вважають, що це повернення до ситуації кінця 2019 – початку 2020 року, коли без економічного обґрунтування, без розрахунків соціальних наслідків та всупереч вимогам європейського та національного законодавства щодо основ формування акцизної політики на енергетичні продукти, відбулася спроба збільшення ставок акцизного податку на скраплений газ.
 
LPG – безпечний, універсальний, доступний