+38 (099) 617-62-04
congressulpga@i.ua
+38 (096) 329-22-83
uasg@i.ua
Укр

Головне науково-експертне управління підготувало висновок на проєкт Закону України №4098

Головне науково-експертне управління підготувало висновок на проєкт Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо збалансованості ставок акцизного податку на пальне»
Головне науково-експертне управління підготувало висновок на проєкт Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо збалансованості ставок акцизного податку на пальне» :

- у супровідних до проєкту документах відсутні економічні розрахунки щодо пропонованих розмірів ставок акцизного податку на бензини моторні та скраплений газ. Відзначимо, що при обґрунтуванні законодавчої пропозиції поза увагою залишилися пов’язані із збільшенням ціни на скраплений газ питання можливих змін параметрів відповідних ринків, у тому числі, за каналами постачання (у супровідних до проєкту документах, до речі, теза про те, що «Україна може бути забезпечена бензинами власного виробництва на 100%» (п. 2 пояснювальної записки) жодним чином не обґрунтовується), включаючи їх «тіньову» складову;

- пропозиція розділу 2 проєкту щодо набрання чинності цим Законом з дня, наступного за днем його опублікування, не узгоджується з вимогами пп. 4.1.9 п. 4.1. ст. 4 ПК, яким визначено принцип стабільності податкового законодавства України. За його змістом зміни до будь-яких елементів податків та зборів не можуть вноситися пізніш як за шість місяців до початку нового бюджетного періоду, в якому будуть діяти нові правила та ставки.

ДЖЕРЕЛО
 
LPG – безпечний, універсальний, доступний