ПРЕС-РЕЛІЗ від ПАТ"УкрГазВидобування" до проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 р. № 570»

06 вересня 2017
Оцініть цей запис
(0 голосів)

Українська Асоціація скрапленого газу плідно працювала над проектом Постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 р. № 570». Текст остаточної редакції Проекту змін до Постанови № 570, яку планується затвердити в п'ятніцю.

ПРЕС-РЕЛІЗ

до проекту постанови Кабінету Міністрів України

«Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 р. № 570»

Проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 р. № 570» (далі – проект постанови) розроблено за результатами роботи аукціонного комітету з продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу (далі – аукціонний комітет).

Головною метою прийняття проекту постанови є усунення виявлених в результаті діяльності аукціонного комітету прогалин та колізій в порядку організації та проведення біржових аукціонів з продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу, спрощення організаційно-технічних процедур проведення аукціонів і створення можливості участі в аукціонах більшої кількості потенційних покупців.

Основними змінами до Порядку організації та проведення біржових аукціонів з продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.102.2014 № 570, що пропонуються проектом постанови, зокрема, є:

можливість проведення електронних біржових аукціонів;

скорочення строку підготовки до проведення аукціону;

актуалізація розміру стартової ціни на біржових аукціонах з продажу скрапленого газу на внутрішньому ринку;

можливість участі в аукціонах покупців – нерезидентів;

спрощення процедури подання продавцями заявок на проведення аукціону;

можливість проведення декількох додаткових аукціонів.

Прийняття постанови надасть змогу вдосконалити механізм організації та проведення біржових аукціонів з продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу, врегулювати питання забезпечення населення енергоносіями та, зокрема, надасть можливість:

підвищити ефективність роботи нафто- та газовидобувних підприємств;

спростити участь в аукціонах зацікавлених суб’єктів господарювання;

запобігти порушенням та/або зловживанням на вітчизняному ринку продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу.

Page-01