+38 (099) 617-62-04
congressulpga@i.ua
+38 (096) 329-22-83
uasg@i.ua
Укр

CONGRESS ULPGA 2018

Congress ULPGA 2018: УАСГ стурбована збільшенням частки тіньового ринку LPG. 17 - 18 травня 2018 року традиційно заходи в Києві пройшли в столичному готелі “Ramada Encore Kiev”.

17 травня в Києві в готелі «Ramada Encore Kiev» стартував галузевої форум "Congress ULPGA 2018".
Головним заходом Congress ULPGA 2018 стала 23-тя Генеральна Асамблея.

Учасники ринку LPG мали можливість зустрітися отримати професійні відповіді на питання, які їх турбують.
Програма була сформована з тем, над якими працювала Українська Асоціація скрапленого газу протягом всього року.
В об’єктиві “Congress ULPGA 2018”- об’єднання нових стимулів для розвитку ринку LPG. Це нові підходи до комунально-побутового сектору, і до ринку Автогазу.  Нові нормативні документи в області дозвільної системи з продажу балонів на АЗС, спрощення проектування та забудови об’єктів газового господарства, рішення проблем ринку ГБО. Окрема частина заходу була присвячена системі забезпечення українського ринку скрапленим газом. Проблематика та особливості поставок з Казахстану, Росії та Білорусії були в центрі уваги спікерів. Не менш актуальна і тема внутрішнього українського виробництва LPG та якості Автогазу.
В рамках 23-ї Генеральної Асамблеї відбулось чотири сесії виступів спікерів. 

Програма виступів:
Перша сесія. 1 год 20 хв. Аналітичний огляд ринку скрапленого газу. Світові та національні перспективи розвитку  ринку LPG.
Модератор сесії: Станіслав Батраченко, Генеральний директор Української Асоціації скрапленого газу ULPGA.

  • «Прогноз світового ринку скрапленого газу. Огляд кон'юнктури LPG по всьому світу. Основні торговельні індекси, які використовуються в ціноутворенні на ринку LPG». Світлана Новолодська. Старший редактор видавництва Argus Скраплений газ і конденсат.
  • «Особливості Європейського ринку за 2017 рік. Світова політика стимулювання використання скрапленого газу». Хауме Лофред. Менеджер з питань політики в секторі скрапленого газу. Європейська Асоціація скрапленого газу.
  • «Тенденція морських перевезень СУГ в світі» Христина Качнова. Спеціаліст з розвитку бізнесу, товарно-сировинні ринки України. Thomson Reuters.
  • «Український ринок скрапленого газу в 2017 році. Прогнози  на 2018 рік». Іван Кудінов.  Консалтингова компанія UPECO. Аналітичний партнер ULPGA

Друга сесія. 1 год 20 хв. Державна політика стосовно скрапленого газу. Податки та збори.
Модератор сесії: Станіслав Батраченко, Генеральний директор Української Асоціації скрапленого газу ULPGA. 

  • «Вдосконалення державного регулювання та адміністрування виробництва, імпорту, експорту та обігу пального в Україні. Запровадження  витратомірів». Сергій Серветник. Представник Комітету Верховної ради України з питань податкової та митної політики. 
  • «Збільшення податку на LPG для створення мінімальних запасів. Імплементація Директиви Ради ЄС 2009/119/ЄС стосовно зобов’язань забезпечення запасів нафтоподуктів». Вадим Мосійчук, Голова Держрезерву України. 
  • «Здорова конкуренція - здорова держава. Особливості формування та реалізації конкурентної політики України». Валерій Полюхович. Державний уповноважений  Антимонопольного комітету України. 
  • «Співпраця бізнесу та Митниці. Особливості зборів та платежів Енергетичною митницею в 2017 році».
     Ігор Піковський. Начальник Енергетичної митниці ДФС України

Третя сесія 1 год 20 хв. Новини українського виробництва скрапленого газу. Імпортні альтернативні напрямки в 2018 році.
Модератор сесії: Станіслав Батраченко, Генеральний директор Української Асоціації скрапленого газу ULPGA.

  • Реконструкція та модернізація потужностей українського виробництва скрапленого газу. Нові бренди та покращення якості LPG. Сергій Федоренко. Комерційний директор ПАТ "Укргазвидобування". Новий учасник ULPGA.
  • «Перспективи приватних виробників LPG. Напрямки збільшення виробництва"  Артем Поставний.  Керівник групи реалізації скраплених вуглеводнів  СП «Полтавська газонафтова компанія». Новий учасник ULPGA.
  • Забезпечення альтернативного заміщення природного газу  скрапленим газом. Технічні рішення газової кризи. Андрій Дорофеев. Компанія "Укравтономгаз"
  • «Особливості торгівлі скрапленим газом на  електронних аукціонах через електронно торгову систему. Нова Постанова Кабінету Міністрів україни № 570». Олексій Дубовський. Голова біржового комітету Української енергетичної біржи.

Четверта сесія. 1 год 20 хв. Українські потужності для реалізації  LPG. Погляд експертів на сучасну логістику, зберігання та продажі LPG.".
Модератор сесії: Дмитро Глумов, Консалтингова компанія UPECO

  • Скраплений газ LPG, екологічна чиста енергія. Виробництво та типи газовозів для перевезення скрапленого газу та обслуговування газових заправок." Рустам Магамат. Виконавчий директор з зовнішних зв'язків Асоціації LPG Турції, Генеральний директор компанії LPGAS. Турція.
  • «Сучасні технології приймання, зберігання, відвантаження та охорони до покупця» Олег Цукан. Керівник служби фінансово-економічної безпеки ГК« Надежда ». Учасник ULPGA.
  • «Перспективи залізничних перевезень LPG по Україні. Витрати та оптимізація логістики». Тарас Вовків.
    Голова правління ПАТ "Укрспецтрансгаз"
  • «Розвиток ринку послуг по зберіганню, нові напрямки сервіса ГНС». Владислав Лобов. Компанія "LPG PROGRESS" Учасник ULPGA.

18 травня 2018 року пройшла Всеукраїнська технологічна конференція  LPG 2018 UTC.

В програмі заходу відбулось три сесії виступів спікерів:

Перша сесія. 1 год 30 хв. « Питання державного контролю та безпеки LPG бізнесу в стандартах та нормативах. Співпраця між Українською Асоціацією скрапленого газу та державними органами по реформуванню газового сектору».
Модератор сесії: Олег Широков. Виконавчий директор ULPGA.

  • «Новий державний стандарт ДБН 360, допомога чи гальма в проектуванні та будівництві об’єктів газового господарства. Кому потрібно збільшувати  санітарно-захистну зону будівництва АГЗП та АГЗС в три рази». Іван Шпилевський. Представник розробника ДП "Український державний науково-дослідний інститут проектування міст "ДІПРОМІСТО" імені Ю.М. Білоконя.
  • "Особливості проведення експертизи проектів будівництва в секторі скрапленого газу" Сергій Кузьмін. Директор Державного підприємства «Спеціалізована державна експертна організація-центральна служба української державної будівельної екпертизи».
  • «Перенавантаження чи недовантаженність українських газовозів-питання по ваговому контролю? Яка методика проводити зважування для визначення габаритно-вагових параметрів та фактичної маси автотранспорту?» Владислав Войтенко. Начальник управління Державної служби України з безпеки на транспорті.
  • «Реформування закону про Об’єкти підвищеної небезпеки. Надасть можливість внесені зміни до закону розвиватися надалі галузі?». Тарас Поліщук. Представник розробника Закону про ОПН. Начальник управління техногенної безпеки Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України. Керівник міжвідомчої робочої групи з імплементації Директиви 2012/18/ЄС Європейського Парламенту і Ради від 4 липня 2012 р. про контроль значних аварій, пов’язаних з небезпечними речовинами.

Друга сесія. 1 год. 20 хв. «Нові стандарти якості на скраплений газ. Вимоги до скрапленого газу який встановлює  новий технічний регламент». 
Модератор сесії: Олег Широков. Виконавчий директор ULPGA.

  • «Технічний регламент на скраплені гази. Структура, вимоги, завдання Чи існує система українського державного ринкового нагляду і контролю якості скрапленого газу». Олена Чайковська заступник директора Департаменту нафтогазового комплексу Міненерговугілля України
  • «Нормативне забезпечення використання газових моторних палив для транспортних засобів. Пропозиції до національного технічного регламенту на LPG». Віктор Устименко. Завідувач лабораторії дослідження використання палив та екології ДП «ДержавтотрансНДІпроект» Мінінфраструктури України.
  • «Парк лабораторій та випробувальних центрів по перевірці якості LPG в Україні». Володимир Гайкалов. Начальник управління контролю якості нафтопродуктів компанії "WOG". Учасник ULPGA.
  • «Питання якості сертифікації та стандартизації. Створення регламенту вхідного контролю». Валентина Кравчук. Заступник начальника управління контролю. Компанія "WOG". Учасник ULPGA.

Третя сесія. 1 год 30 хв. "Впровадження витратомірів-лічильників обсягу виробленого та реалізованого LPG, рівнемірів-лічильників рівня LPG у резервуарі, передачі облікових даних з них електронними засобами зв’язку."
Модератор сесії: Станіслав Батраченко. Генеральний директор Української Асоціації скрапленого газу

  • "Порядок організації обліку фактичного обігу та залишків LPG на акцизних складах за допомогою витратомірів-лічільників та рівнемірів. Неля ПриваловаКерівник фіскального Комітету. Нафтогазова Асоціація. Представник розробника проекту впровадження витратомірів-лічильників.
  • "Технічні та організаційні пропозиції ринку до проекту впровадження витратомірів-лічильників". Станіслав Батраченко . Компанія "ПП Надежда" 
  • "Зміна Інструкцій та Постанов в з'вязку з введенням норм Податкового кодексу щодо обладнання рівнемірами-лічильниками акцизних складів». Сергій Котов. Керівник Комітету по питанням безпеки, експлуатації, будівництва та якості. Нафтогазова Асоціація України.
  • «Обладнання рівнемірами-лічильниками  акцизних складів згідно Податкового кодексу України. Чи проблематично це для бізнесу?». Олександр Залюбовський. Генеральний директор ГК "Пропан-сервіс". Представник компанії виробника. Учасник ULPGA.
Congress ULPGA 2018.17-18 May 2018
LPG – безпечний, універсальний, доступний